petak, 30. studenoga 2012.

Konstituisana SO-e Derventa


Umjesto Zirduma Ilije, Jozo Barišić iz NHI je novi predsjednik Skupštine opštine Derventa. Naime, na konstitutivnoj sjednici Skupštine opštne Derventa, koja je održana u četvrtak 29. novembra, u novom sazivu izabrano je novo rukovodstvo i organi Skupštine opštine. Svih 29 odbornika je prisustvovalo na prvoj konstitutivnoj sjednici i njima su uručeni certifikati CIK.
Novom sazivu Skupštine opštine Derventa do izbora novog  predsjednika, presjedavao je najstariji odbornik Fadil Pelesić. Svi odbornici su položili svečanu zakletvu, a za novog predsjednika Skupštine opštine izabran je Jozo Barišić iz NHI, dok je za potpredsjednika izabran Milan Đukić iz PDP.
Za vršioca dužnosti Sekretara skupštine opštine Derventa imenovana je Sanja Malešević, koja je tu dužnost obavljala i do sada.
Na prijedlog načelnika opoštine Derventa Milorada Simića, za zamjenika načelnika opštine, ponovo je izabran Igor Žunić.
Nakon toga su izabrani organi Skupštine opštine, odbori, komisije i savjeti, te imenovnani vršioci dužnosti načelnika odjelenja u organima uprave.
Tako je sve ostalo po starom, bez obzira na novi i sasvim različit sastav novih odbornika, samo je novi predsjednik Skupštine opštine, a različii su i sasatvi, odbora, komisija i savjeta.
Savez nezavisnih socijal demokrata, koji ima najveći broj odbornika, ovog puta je uspio da obezbijedi komotnu skupštinsku većinu sa PDP, NHI, DNS, SDP i SPRS, što je ukupno 21 odbornik.
Savko Pećić Pesa