utorak, 11. veljače 2014.

Bitno je da od Radončića ostavku ne traži narod, nego korumpirani Izetbegović


imageSBB BiH
SARAJEVO - Povodom zahtjeva Bakira Izetbegovića i SDA da ministar Radončić podnese ostavku - SBB saopćava: SBB je zadovoljan da od Radončića ostavku traže korupcionaši u liku Bakira Izetbegovića, a ne narod koji masovno traži odlazak nesposobne vlasti SDA i SDP-a.
Pokušajem sklanjanja Radončića bošnjačka državna mafija želi da kazni Radončića što je ostao uz svoj narod i nije prihvatio da u interesu kriminalne vlasti policija tuče nevine i gladne građane. Odlaskom Radončića oni misle da mogu zaustaviti građansku pobunu i antikorupcijski cunami i tako se spasiti odgovornosti što 55 % građana nema posla, 50 % je gladnih , a BiH je i zvanično prva u Evropi po sistemskoj korupciji.
SBB zahvaljuje građanima na masovnoj podršci ovoj stranci i podsjeća - što pokazuju i događaji u regionu - da svaki kriminal, prije ili kasnije, bude sankcioniran od strane pravne države, pa i onaj vezan za nerazriješena politička ubistva - kaže se u saopćenju SBB-a.
(FENA)

nedjelja, 9. veljače 2014.

"Policajci su me tukli cijeli dan, uništili su me"

Šokantna ispovijest uhićenog maloljetnika u Sarajevu: "Policajci su me tukli cijeli dan, uništili su me"

KLJUČNI PODACI
  • Okupljenima u Sarajevu obratio se 17-godišnjak koji je pretučen u policijskoj postaji
Piše: Iz Sarajeva: Armin Hasanbegović
Objavljeno prije 25 minuta
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

Šokantna ispovijest uhićenog maloljetnika u Sarajevu: "Policajci su me tukli cijeli dan, uništili su me"
Foto: Index
SARAJLIJE su i danas izašle na ulice. Ovaj put ne kako bi palili zgrade Predsjedništva BiH i Vlade Kantona Sarajevo, već kako bi iz policijskih stanica izvukli uhićene prosvjednike.
Nekoliko ih je i zaista pušteno iz pritvora, a svi su otkrili kako su ih policajci maltretirali.
"Cijeli dan su nas udarali. Najprije su me tukla četvorica policajaca u sudskoj policiji, a zatim su nas u prtljažnicima vozili, te nastavili tući vratima od prtljažnika. U ćeliji smo bili vezani za stolice, nismo se mogli braniti, a mene i prijatelja su tukla osmorica policajaca. Uništili su nas", rekao je 17-godišnji Harun Ćehajić koji je okupljenima ispred Tužiteljstva pokazao ozljede.
Njegove riječi izazvale su ogorčenje kod okupljenih građana koji su počeli skandirati: Ubojice, ubojice, te gađati policajce flašama.
"Na gađajte ih, molim vas ne gađajte policajce. Za svaki kamen, flašu koje na njih bacite, oni će se iživljavati na uhićenim ljudima."
I dok je Ćehajić smirivao okupljene, uplakane majke su vrištale tražeći svoju uhićenu djecu.
Index.hr