subota, 21. prosinca 2013.

Поповић: Српској прете немири, неопходна стабилност

БАЊАЛУКА – Политички аналитичар Гостимир Поповић упозорио је да ће поједине међународне организације покушати да изазову немире у Републици Српској, а према одређеним проценама, спремне су и да финансирају веома насилне демонстрације.

Поповић, како је пренео „Преш РС”, сматра да би Српска морала да покуша да обезбеди стабилност, а посебну пажњу би требало да обрати на међународни невладин сектор који, како тврди, има веома негативан утицај.
Говорећи о изазовима са којима се сусретала Српска у овој години, Поповић је навео да их је било много позитивних, али и негативних.
„Ову годину обележили су негативни утицаји на Републику Српску међународних организација и снага, политичких кругова у Сарајеву, исламских кругова из Турске и арапских земаља”, каже Поповић.
Он је нагласио да је веома негативан утицај и појединих дипломатских представништава, а поготово САД, али и ОХР-а.
„Такође, негативни утицаји се односе и на покушај извлачења на улице рушилачких елемената како би се у Српској створио хаос и дестабилизовао постојећи систем”, рекао је Поповић.
Према његовим речима, један од позитивних фактора у овој години је била појачана међународна активност представника Републике Српске.
„Република Српска је у том погледу направила искорак и изашла из одређене врсте изолације. Показало се да Српска није никаква енклава, него да је створена вољом народа”, навео је Поповић.
Taнјуг
објављено: 21/12/2013