subota, 23. studenoga 2013.

Na Katarinskom sajmu predstavljene poslovne zone opštine Brod



Juče u 12 časova otvoren je „Katarinski sajam zanatstva, malog i srednjeg preduzetništva“ u Slavonskom Brodu. Svečanom otvaranju je prisustvovao i načelnik opštine Brod Ilija Jovičić. Nakon svečanosti, delegacija organizatora i gostiju je obišla izlagače. 
sajam 050Na ovogodišnjem sajmu, predstavila se i opština Brod sa poslovnim zonama i mogućnostima za investiranje.  Gradonačelnik Slavonskog broda Mirko Duspara i pomoćnik ministra poduzetništva i obrta u Vladi Republike Hrvatske Vjekoslav Kramarić su posjetili i štand opštine Brod. Službenici Administrativne službe, na štandu opštine, su na usluzi posjetiocima da objasne sve o mogućnostima ulaganja u Brodu. Zatvaranja sajma je u nedelju 24. novembra.
sajam 032
sajam 035
sajam 052

 

srijeda, 20. studenoga 2013.

Poznati svi učesnici Svjetskog prvenstva u fudbalu u Brazilu


BiH u drugom šeširu za SP u Brazilu
Poznati su svi učesnici narednog Svjetskog prvenstva u Brazilu. Formalno zapravo, 31 reprezentacija je obezbijedila plasman na Mondijal i čeka se samo Urugvaj kome je preostalo da otalja posao u baražu protiv Jordana i pridruži se učesnicima najvećeg sportskog događaja u narednoj godini. Urugvajci su u prvoj utakmici, kao gosti, savladali Jordan rezultatom 5:0 i jasno je da će revanš biti samo ceremonijalnog karaktera.
Žrijeb parova biće održan 6. decembra u Salvadoru, a FIFA je već rasporedila učesnike Mondijala u četiri "šešira" iz kojih će oni dalje biti svrstani u osam grupa iz kojih će krenuti u pohod na "zlatnu boginju".

Prvi šešir: Brazil, Španija, Njemačka, Argentina, Kolumbija, Belgija, Švajcarska, Urugvaj.

Drugi šešir: Holandija, Italija, Engleska, Bosna i Hercegovina, Rusija, Portugal, Francuska, Grčka.

Treći šešir: SAD, Meksiko, Kostarika, Honduras, Japan, Iran, Južna Koreja, Australija.

Četvrti šešir: Čile, Ekvador, Obala Slonovače, Gana, Nigerija, Alžir, Kamerun, Hrvatska.
sportlive.ba

ponedjeljak, 18. studenoga 2013.

SAJAM TURIZMA U BANJA LUCI




Sajam turizma u Banjoj Luci
PREZENTOVANI TURISTIČKI POTENCIJALI DERVENTE

Predstavnici Javne ustanove „Turistička organizacija opštine Derventa“ učestvovali su u Banjoj Luci na Međunarodnom sajmu turizma i Međunarodnom sajmu lova, ribolova, ekologije i sporta – LORIMES 2013, gdje su u okviru Turističke organizacije Republike Srpske prezentovali turističke potencijale i vrijednosti opštine Derventa.
Sajmovi su trajali četiri dana, a učestvovalo je 85 izlagača iz Republike Srpske, Federacije Bosne i Hercegovine i zemalja okruženja. 
Organizator sajmova je Banjalučki velesajam.
Direktor Banjalučkog velesajma Dragoljub Bojanić rekao je da su posjetioci imali priliku da vide najmoderniju lovačku i ribolovačku opremu, oružje različitog kalibra, vozila, eksponate i trofeje lovačkih društava.
- Sajam turizma okuplja kako domaće tako i turoperatore, turističke organizacije i agencije iz susjednih država, naglasio je Bojanić.
Stručni saradnik za turizam Javne ustanove „Turističke organizacije opštine Derventa“ Mladen Pećić rekao je da je na ovom sajmu učestvovalo više turističkih organizacija iz Republike Srpske i okruženja nego u ranijem periodu.
Turistički potencijali Dervente prezentovani su na štandu Turističke organizacije Republike Srpske sa turističkim organizacijama iz Drinića, Prnjavora, Kozarske Dubice, Banja Luke, Laktaša, Kalnovika i Trebinja, dodao je Pećić.
Predstavnik Turističke organizacije opštine Derventa Ramajana Komnenović istakla je da je i ove godine sajam bio posjećen uz opšti utisak zainteresoovanosti građana za ovu granu privrede.
Predsjednik Lovačkog saveza Republike Srpske Vukašin Vojinović istakao je da ovo udruženje trenutno ima 20.000 članova.
- Veoma je važno održavanje ovakvih sajmova kako bi bila sklopljena nova poznanstva i razmijenjena iskustva, rekao je Vojinović.