nedjelja, 25. ožujka 2012.

CD Bardača kod Srpca.O autoru


O autoru

Ranko Stjepanović je rodjen 26.07.1962. godine u Polju kod Dervente. Školovao se u Polju, Žeravcu, Derventi, Sarajevu i Zagrebu. Radni angažman proveo je u administraciji opštine Derventa, potom u Srednjoj školi > Nikola Tesla < u Brodu i u Narodnoj biblioteci > Branko Ćopić < u Bosanskom Brodu. Od rane mladosti aktivan je u društvenom životu i pokazuje interesovanja za brojne naučne oblasti i umjetnost.

Objavljivao je stručne radove i članke u mnogim časopisima i novinama, a bio je urednik bibliotečkog glasila > Spektar <, član redakcije časopisa > Značenja < iz Doboja i urednik regionalnih novina > Posavske novosti <.

U zadnje dvije decenije bio je politički aktivan u društvenom životu Dervente i Broda. Bavi se skulpturom, te je imao desetak samostalnih i grupnih izložbi. Kolekcionar umjetnina i osnivač i član brojnih nevladinih i kulturnih organizacija.

Priredio je pet kompakt diskova - sa tematikom društvenog života Broda – Prilozi za istoriju biblioteka u Bosanskom Brodu  ; 27. akvarelistička kolonija Sava u Bosanskom Brodu ; Brod danas ; potom Grafiti u BiH (2005-2009) i Stele u Polju kod Dervente. Publicista.