nedjelja, 2. prosinca 2012.

Информација са 2. сједнице Скупштине општине Дервента

 30. новембра 2012. године одржана je и 2. сједница Скупштине општине Дервента новог сазива која је била радног садржаја, а Дневни ред ове сједнице утврђен је са укупно 13 тачака како је раније и постигнут договор на састанку парламентарних политичких странака.
На овој сједници је разматран и усвојен Извјештај о извршењу Буџета општине Дервента за прво полугодиште 2012. године, као и Информација о извршењу Буџета општине Дервента за првих девет мјесеци 2012. године. 
Донесена је Одлука о утврђивању пореске стопе за опорезивање непокретности на подручју општине Дервента у 2013. години у износу од 0,17 % , која је за разлику од претходне године мања за 32% јер је за 2012. годину износила 0,25 %.
Донесене су и двије одлуке о продаји грађевинског земљишта Удружењу „Велика и њени људи“ у Великој, општина Дервента и градског грађевинског земљишта путем друге лицитације Лазић Владимиру из Дервента.
Скупштина општине је на 2. сједници разматрала и  прихватила двије одлуке у нацрту и то: Нацрт одлуке о комуналној накнади и Нацрт одлуке о комуналним таксама које су упућене на јавну расправу до 25. децембра 2012. године.