srijeda, 27. studenoga 2013.

U toku sanacija domova kulture

U okviru projekta obnove i izgradnje infrastrukture“ na području opštine Brod u toku je izvođenje radova na objektima domova kulture tzv. društvenim domovima.Sa Ministarstvom za izbjeglice i raseljena lica Republike Srpske potpisana je saradnja sa opštinom Brod na obnovi 5 objekata u mjestima povratka i sa populacijom raseljenih lica.
obnova domova3Za tri objekta: u Liješću, Sijekovcu i Donjim Kolibama, opština Brod je provela proceduru javnih nabavki i izabrala izvođače radova. Za domove u Koraću i Brusnici procedure obavlja Ministarstvo. U ovom projektu opština Brod učestvuje u manjem dijelu troškova za sanaciju Doma kulture u Liješću. Tri objekta se finansiraju u iznosu od oko 105 300,00 KM, a obnova društvenih domova u Koraću i Brusnici u iznosu od 80 000,00 KM.
Radovi na Domu kulture u Liješću obuhvataju izgradnju svlačionica i sanitarnog čvora. U Sijekovcu se trenutno postavlja stolarija i brodski pod, a završetkom radova u Donjim kolibama osposobiće se prizemlje društvenog doma u ovoj mjesnoj zajednici. Do kraja ove sedmice, na tom objektu se očekuje završetak malterisanja, izgradnje sanitarnog čvora i elektro-radova.