srijeda, 8. siječnja 2014.

Srbija je ponosna na Republiku Srpsku

imageMarko Đurić
BEOGRAD - Srbija je ponosna na Republiku Srpsku i namjerava da i u budućnosti gaji najbliže i bratske odnose s njom, izjavio je Srni savjetnik predsjednika Srbije Marko Đurić. Đurić je, uoči obilježavanja 22 godine postojanja Republike Srpske, rekao da svi u Srbiji ...
... gledaju na Srpsku kao blisku i sebi dragu, a na njene građane kao svoje najmilije.

"Na njih gledamo kao na naše najmilije, sa kojim delimo ista osećanja, želje, snove i sa kojim sigurno nameravamo da i u budućnosti gajimo najbliže i najbratskije odnose", poručio je Đurić.
On je naglasio da je Srpska, baš kao i Srbija, jedan od ključnih garanata postojanja srpskog naroda i njegovanja njegovog nacionalnog, kulturnog i duhovnog identiteta.
"Ona je siguran dom za građane, ne samo srpske nacionalnosti, nego i sve ostale", ocijenio je savjetnik predsjednika Srbije.
On je naglasio da će Srbija nastaviti da se ponaša odgovorno prema srpskom narodu, ma gdje da on živi, što znači da će nastaviti da poštuje međunarodno pravo i sporazume, uključujući i Dejtonski mirovni sporazum.
"To može da bude samo na korist svih građana Srpske i šireg okruženja. Srbija je jedan od garanata Dejtonskog sporazuma, a samim tim i jedan od garanata postojanja Republike Srpske", poručio je Đurić.
(Vijesti.ba/Srna)