utorak, 28. siječnja 2014.

Дервента - најбољи спортисти општине за 2013. годину


У организацији ЈП „ Дервентског лист и Радио Дервента“ , а под покровитељством начелника општине, у петак ,24.јануара, је одржана свечаност на којој су изабрани најбољи спортисти и спортски колективи општине. Свечаности је присуствовао начелник општине са сарадницима , предсједник СО Јозо Баришић као и бројни грађани.
Начелник општине Милорад Симић је честитао свим спортистима на оствареним резултатима и истакао : ,,На данашњи дан сумирамо резултате у спорту и можемо бити поносни на оно што су постигли наши спортисти и спортски колективи у прошлој години. Општина Дервента издваја око петсто хиљада марака за  младу популацију међу којима су и спортисти, а њихови резултати показују да средства нису издвојена узалуд. Они су име Дервенте пронијели широм свијета, њихов глас се најдаље чује. Имамо око хиљаду оних који се директно ангажују у спорту и Дервента се поноси овим младим људима којима  је спорт тренутно приоритет али  припадају и онима који ће  сутра преузети будућност Дервенте.“
Честитке је ,свим награђенима и свима који су учествовали у избору, упутио и предсједник СО Јозо Баришић пожељевши им добре резултате и у будућности и нагласио да ће Скупштина општине и убудуће подржавати рад спортиста и спортских колектива.
За најбољег  спортисту  општине у мушкој конкуренцији проглашен је Никола Ђурић, члан Кик бокс клуба „Империја“ ,који је као члан репрезентације БиХ  освојио  друго мјесто на првенству свијета у Анталији (Турска).То је још једна у низу медаља коју је Никола освојио у својој десетогодишњој успјешној каријери.  Николи је уручено и признање за најбољи појединачни резултат.
Друго мјесто је припало рукометашу Славену Марићу, а треће теквондоисти  Дражену Гибаници.
За најбољег спортисту у женској конкуренцији проглашена је Кристина Лазаревић, члан Теквондо клуба „Дервента“. Кристина је носилац црног појаса , освајач првих мјеста  на првенствима РС и БиХ,Србије , турнира „А“ класе у Словенији, Мађарској, Италији, учесник првенства Европе у Румунији и првенства Балкана у Црној Гори. Кристина је иза себе оставила одбојкашицу Јелену  Нинковић и своју колегицу –теквондоисту  Милицу  Карановић.
Најперспективнији спортиста је Ђорђе Вујичић, члан Теквондо клуба „ Дервента“ , носилац црног појаса , освајач другог мјеста на првенству  Балкана, учесник првенства Европе, освајач првих мјеста на  отвореним првенствима и турнирима  РС, Србије, Словеније, Мађарске , Италије.  Друго мјесто је припало његовом колеги из клуба Давиду Цвијаникићу,  , а треће одбојкашици  Маји Живковић.
Најбољи спортски колектив је Рукометни  клуб „Дервента“, члан премијер лиге, друго мјесто припало је Фудбалском клубу  „Текстилац“,треће  Кик бокс клубу  „Империја“.
Ове године су уручена и два посебна признања. Једно је уручено Мирку  Васићу, члану Удружења „Сунце“ који је у конкуренцији особа са посебним потребама освојио прва мјеста у БиХ у пливању слободним стилом на 25 и 50 метара.
Друго је уручено Бори Марковићу , дугогодишњем спортском раднику и члану Управног одбора РК „Дервента“.
Награде и признања спортистима су уручили начелник општине и  Чедо Вујичић , в.д. директора  ЈП „Дервентски лист и Радио Дервента“.
deventa.ba